Політика інвестицій і зайнятості в системі конвергентного розвитку економіки регіону - Жовтанецький, В.І.; Заблоцький, Б.Ф. (Регіональна економіка, 2013)
Розглядаються основи формування політики інвестування і зайнятості з погляду конвергентного (збалансованого) розвитку регіону. Обґрунтовано регіон як рівноправний суб’єкт ринку поряд з державою і підприємствами. Висвітлено значення системи формування інвестиційного фонду регіону в піднесенні рівня його фінансово-економічної самодостатності. Розкрито причини інфляції і безробіття та напрямки покращення політики інвестицій і зайнятості. Рассматриваются основы формирования политики инвестирования и занятости с точки зрения конвергентного (сбалансированного) развития региона. Обоснован регион как равноправный субъект рынка наряду с государством и предприятиями. Освещено значение системы формирования инвестиционного фонда региона в подъеме уровня его финансово-экономической самодостаточности. Раскрыты причины инфляции и безработицы и направления улучшения политики инвестиций и занятости. The basics of the investment and employment policy formation in terms of convergent (sustainable) development of the region are considered. The region as an equal in rights market entity in addition to the state and enterprises is substantiated. The importance of the system of regional investment fund formation in financial and economic self-sufficiency level of the region increase is outlined. The causes of inflation and unemployment as well as directions of improving the policy of investment and employment are disclosed.