Розробка експліцитного правила монетарної політики для економіки України - Савченко, Т.Г. (Регіональна економіка, 2013)
Обґрунтовано доцільність розробки експліцитного правила монетарної політики для економіки України. Досліджено етапи його розробки, доведено доцільність формування монетарного правила для грошових агрегатів, на основі використання модифікованого фільтру Ходріка-Прескота проведено оцінку рівноважних значень параметрів правила, шляхом розробки багатофакторних регресійних моделей визначено можливі параметри монетарного правила та розраховано їх коефіцієнти. Обоснована целесообразность разработки эксплицитного правила монетарной политики для экономики Украины. Исследованы этапы его разработки, доказана целесообразность формирования монетарного правила для денежных агрегатов, на основе использования модифицированного фильтра Ходрика-Прескота проведена оценка равновесных значений параметров правила, путем разработки многофакторных регрессионных моделей определены возможные параметры монетарного правила и рассчитаны их коэффициенты. The expediency of explicit rule of monetary policy for the economy of Ukraine development is substantiated. The stages of its development are investigated, the expediency of formation of monetary rules for money aggregates is proved, the assessment of equilibrium values of the rule’s parameters is conducted on the basis of the modified Hodrick-Prescott filter usage, the possible parameters of the monetary rule are identified as well as their coefficients are measured through the multivariate regression models development.