Концептуальна модель управління процесом фінансування розширеного відтворення сільськогосподарських підприємств - Прунцева, Г.О. (Регіональна економіка, 2013)
Розкриваються основні складові механізму управління процесом фінансування розширеного відтворення сільськогосподарських підприємств, виокремлюються специфічні елементи за наявними концептуальними блоками. Запропоновано алгоритм оптимізації процесу фінансування розширеного відтворення сільськогосподарських підприємств, основними складовими якого є чотири конститутивні блоки такої системи: діагностика фінансового стану та виявлення прихованих резервів, фінансове планування і прогнозування, забезпечення фінансовими ресурсами витрат, контроль за цільовим використанням коштів. Раскрываются основные составляющие механизма управления процессом финансирования расширенного воспроизводства сельскохозяйственных предприятий, выделяются специфические элементы с существующими концептуальными блоками. Предложен алгоритм оптимизации процесса финансирования расширенного воспроизводства сельскохозяйственных предприятий, основными составляющими которого являются четыре конститутивные блоки такой системы: диагностика финансового состояния и выявление скрытых резервов, финансовое планирование и прогнозирование, обеспечение финансовыми ресурсами расходов, контроль за целевым использованием средств. The main components of the mechanism of control of funding process of the agricultural enterprises expanded reproduction are considered, the specific elements with the existing conceptual blocks are determined. An algorithm for optimization of the funding process of agricultural enterprises expanded reproduction is proposed. The following four constitutive blocks of the system are the main components of such algorithm: diagnostics of the financial condition and identification of hidden reserves, financial planning and forecasting, covering of expenses by financial resources, monitoring of the proper use of funds.