Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам: роль в соціально-економічному розвитку регіонів та проблеми ефективного використання коштів - Радіонов, Ю.Д. (Регіональна економіка, 2013)
Здійснено аналіз структури міжбюджетних трансфертів. Встановлено причини росту видів та обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам за останні десять років та їх вплив на соціально-економічний розвиток територій. Досліджено причини неефективного використання коштів субвенцій та запропоновано заходи щодо покращення ефективності управління бюджетними коштами. Осуществлен анализ структуры межбюджетных трансфертов. Установлены причины роста видов и объемов субвенций из государственного бюджета местным бюджетам за последние десять лет и их влияние на социально-экономическое развитие территорий. Исследованы причины неэффективного использования средств субвенций и предложены мероприятия по улучшению эффективности управления бюджетными средствами. The analysis of the inter-budget transfers’ structure is carried out. The reasons for the growth of types and volumes of subventions from the state budget to local budgets for the last ten years and their influence on the socio-economic development of the territories are established. The reasons of inefficient use of subventions are researched and measures to improve the efficiency of budgetary funds management are researched.