Методичні підходи до аналізу забезпеченості деревинними відходами виробництва твердого біопалива - Максимів, Ю.В.; Попадинець, Н.М. (Регіональна економіка, 2013)
Обґрунтовано важливість проведення аналізу забезпеченості відходами як вторинною сировиною для виробництва твердого біопалива деревообробними підприємствами як інструменту, здатного вплинути на прийняття управлінських рішень, направлених на підвищення ефективності використання сировинних ресурсів. Виявлено вплив недостатньої забезпеченості деревинними відходами як вторинною сировиною на виготовлення продукції, причини її виникнення й наслідки для деревообробних підприємств. Описано методику здійснення аналізу з врахуванням галузевої специфіки. Обоснована важность проведения анализа обеспеченности отходами как вторичным сырьем для производства твердого биотоплива деревообрабатывающими предприятиями как инструмента, способного повлиять на принятие управленческих решений, направленных на повышение эффективности использования сырьевых ресурсов. Выявлено влияние недостаточной обеспеченности древесными отходами как вторичным сырьем на изготовление продукции, причины ее возникновения и последствия для деревообрабатывающих предприятий. Описана методика осуществления анализа с учетом отраслевой специфики. The importance of analysis of provision of waste as secondary raw material for the production of solid biofuels woodworking enterprises as a tool capable of influencing on management decision making aimed at improving the efficiency use of raw materials is grounded. The influence of insufficient provision of wood wastes as a secondary raw material for the manufacture of products, causes of its occurance and consequences for the woodworking enterprises is revealed. The methodic of analysis conducting, taking into account the branch specifics, is described.