Роль транскордонного співробітництва у формуванні та розвитку ринку екологічних послуг в Україні - Скороход, І.С. (Регіональна економіка, 2013)
Охарактеризовано особливості транскордонного співробітництва в екологічній сфері. Визначено передумови формування та розвитку ринку екологічних послуг в окремих єврорегіонах України. Виділено причини, що гальмують розвиток даного ринку. Визначено перспективні напрями розвитку екологічного ринку у межах єврорегіону «Буг» Охарактеризованы особенности трансграничного сотрудничества в экологической сфере. Определены предпосылки формирования и развития рынка экологических услуг в отдельных еврорегионах Украины. Выделены причины, которые тормозят развитие данного рынка. Определены перспективные направления развития экологического рынка в пределах еврорегиона «Буг». The features of cross-border cooperation in the ecological sphere are characterized. The preconditions of formation and development of ecological services market in the separate euroregions of Ukraine are determined. The reasons which inhibit development of this market are highlighted. The perspective directions of ecological market development within the euroregion «Bug» are defined.