Напрями підвищення рівня інноваційного потенціалу молоді регіону: фінансовий та організаційний аспекти - Гвоздович, Ю.О. (Регіональна економіка, 2013)
З’ясовано зміст поняття «інноваційний потенціал молоді». Запропоновано розрахунок інтегрального індексу для визначення рівня формування інноваційного потенціалу молоді в регіональному розрізі за демографічною, організаційною, матеріально-технічною та фінансовою складовими. На основі застосованого методу проаналізовано місце Львівщини серед інших областей України. Окреслено деякі аспекти фінансового та організаційного характеру в напрямках підвищення рівня інноваційного потенціалу молоді у регіонах, а саме: нарощення, кооперації, залучення та повернення. Установлено содержание понятия «инновационный потенциал молодежи». Предложен расчет интегрального индекса для определения уровня формирования инновационного потенциала молодежи в региональном разрезе по демографической, организационной, материально-технической и финансовой составляющими. На основе примененного метода проанализировано место Львовской области среди других областей Украины. Очерчены некоторые аспекты финансового и организационного характера в направлениях повышения уровня инновационного потенциала молодежи в регионах, а именно: наращивания, кооперации, привлечения и возврата. The essence of concept «innovative potential of the youth» is clarified. A calculation of the integral index for determining the level of the innovative potential of youth in the regions by demographic, organizational, logistical and financial components is proposed. On the basis of this method the place of Lviv region among other regions of Ukraine is analyzed. Some aspects of the financial and organizational nature for improving the level of innovative potential of young people in such directions as increasing, cooperation, involvement and return are outlined.