Міграційні процеси в Україні: сучасні виклики та регіональна специфіка (за результатами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції) - Садова, У.Я.; Біль, М.М. (Регіональна економіка, 2013)
2-3 жовтня 2013 р. у м. Львові відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міграційні процеси в Україні: сучасні виклики та регіональна специфіка», головним організатором якої виступив Інститут регіональних досліджень НАН України.
Цьогорічна наукова конференція, що присвячувалася 95-річчю Національної академії наук України, вирізнялася роботою секцій, проблематика яких будувалася як навколо традиційних, так і нових напрямів: «Соціально-економічні основи міграції та територіальні міграційні системи: виклики ХХІ століття», «Макроекономічні та регіональні аспекти формування та розвитку територіальних міграційних систем: діагностика, аналіз, прогноз», «Функції територіальних міграційних систем: інституційно-правова та соціально-економічна регламентація», «Суспільні та громадські ініціативи в сфері регулювання міграційних процесів у регіоні: міжкультурний діалог та соціальна взаємодія».