Життєвий і науковий шлях професора І.К. Коська (1918–1988) - Сокол, Г.І.; Горбенко, Є.В. (Вісник НАН України, 2013)
У статті наведено матеріали з історії життя професора Ігоря Костянтиновича Коська. І.К. Косько
двічі був деканом славнозвісного фізико-технічного факультету Дніпропетровського державного університету і тривалий час, з 1952 до 1988 рр., завідував кафедрою технічної механіки. Він не лише
приділяв багато уваги навчальному процесу, а й згуртував і зростив науково-технічний колектив,
знаний сьогодні серед фахівців з теорії механічних коливань. Професіоналізм та організаторські здібності І.К. Коська сприяли плідному розвитку низки наукових напрямів.