Прогнозування інвестиційного потенціалу вітчизняних недержавних пенсійних фондів - Черкасова, С.В.; Сороківська, М.В. (Регіональна економіка, 2013)
Проведено дослідження інвестиційного потенціалу недержавних пенсійних фондів в Україні, передумов та чинників його формування. Розроблено прогноз показників, що його характеризують, та здійснено оцінку перспектив зростання інвестиційного потенціалу недержавних пенсійних фондів в Україні з урахуванням особливостей посткризового періоду та потреб національної економіки. Вироблено та обґрунтовано напрями такого зростання, які спонукають недержавні пенсійні фонди до залучення додаткових пенсійних внесків і підвищення інвестиційного доходу при підтриманні належного рівня безпеки фондів та їх учасників. Проведено исследование инвестиционного потенциала негосударственных пенсионных фондов в Украине, предпосылок и факторов его формирования. Разработан прогноз показателей, которые его характеризуют, и осуществлена оценка перспектив роста инвестиционного потенциала негосударственных пенсионных фондов в Украине с учетом особенностей посткризисного периода и потребностей национальной экономики. Разработаны и обоснованы направления такого роста, побуждающие негосударственные пенсионные фонды к привлечению дополнительных пенсионных взносов и повышению инвестиционного дохода при поддержании надлежащего уровня безопасности фондов и их участников. Research of investment potential of nongovernmental pension funds in Ukraine, preconditions and factors of its formation are conducted. The forecast of indicators which it characterize is developed, and the estimation of prospects of nongovernmental pension funds investment potential growth in Ukraine is developed, taking into account features of the postcrisis period and national economy requirements. The directions of such growth, which conduct nongovernmental pension funds to attraction of additional pension payments and the investment income growth while holding up the appropriate level of funds and their participants safety, are developed and proved.