Ліберально-централізована фінансово-ринкова регулятивна система і причини національно-регіональних платіжних криз - Заблоцький, М.Б. (Регіональна економіка, 2013)
Обґрунтовано методологію формування ліберально-централізованої фінансово-ринкової регулятивної системи. Виявлено відношення пропорцій приватної і неприватної власності як основу ліберального залучення інвестицій і праці задля виробництва продукту та отримання прибутку і централізованого регулювання сукупного попиту як фактора пожвавлення споживання й активізації виробництва. З’ясовано, що ліберально-централізована фінансово-ринкова регулятивна система призводить як до відносної рівноваги фінансового і товарного ринків, так і до виникнення ліквідних і платіжних криз. Обоснована методология формирования либерально-централизованной финансово-рыночной регулятивной системы. Выявлено отношение пропорций частной и нечастной собственности как основы либерального привлечения инвестиций и труда для производства продукта и получения прибыли и централизованного регулирования совокупного спроса как фактора оживления потребления и активизации производства. Выяснено, что либерально-централизованная финансово-рыночная регулятивная система приводит как к относительному равновесию финансового и товарного рынков, так и к появлению ликвидных и платежных кризисов. Methodology of formation of liberal-centralized financial-market regulatory system is grounded. The ratio of proportions of private and non-private property as the basis of a liberal attraction of investment and labor to manufacture the product and make the profit, and centralized regulation of aggregate demand as a factor in the revival of consumption and enhance of production is revealed. It was found that the liberal-centralized financial-market regulatory system leads as to the relative balance of financial and commodity markets, and to the appearance of liquidity and payments crises.