Міграційні облігації як інструмент неінфляційного фінансування національної економіки: приховані ризики сьогодення - Махонюк, О.В. (Регіональна економіка, 2013)
Розглянуто загальний принцип кредитування економіки України за допомогою зовнішніх та внутрішніх запозичень. Особливу увагу приділено державному механізму фінансування економіки через облігації внутрішніх державних позик. Здійснено аналіз можливості долучення до цього інструменту нової складової – випуску міграційних облігацій. Розроблено пропозиції для якісного використання даного механізму. Рассмотрен общий принцип кредитования экономики Украины с помощью внешних и внутренних заимствований. Особое внимание уделено государственному механизму финансирования экономики через облигации внутренних государственных займов. Осуществлен анализ возможности присоединения к этому инструменту новой составляющей – выпуска миграционных облигаций. Разработаны предложения для качественного использования данного механизма. A general principle of crediting of economy of Ukraine with the help of external and internal borrowing is considered. Particular attention is paid to the state mechanism of the financing economy through internal state loan bonds. The analysis of the possibility of acceding to this instrument a new component - the migration issue bonds is carried out. Proposals for qualitative use of this mechanism are developed