Аналіз стану динаміки проблемних активів банківської системи України - Дудинець, Л.А. (Регіональна економіка, 2013)
Здійснено аналіз стану, динаміки і структури проблемних активів у банківській системі України. Оцінено обсяги резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями, сформованих в українській банківській системі за період 2006–2013 рр. Наведено динаміку обсягів проблемних активів та визначено їх вплив на фінансові результати банківської системи. За результатами аналізу статистичних даних сформульовано висновки щодо ефективності управління проблемними активами. Осуществлен анализ состояния, динамики и структуры проблемных активов в банковской системе Украины. Оценены объемы резервов для возмещения возможных потерь по активным банковским операциям, сформированным в украинской банковской системе за период 2006-2013 годов. Приведена динамика объемов проблемных активов и определено их влияние на финансовые результаты банковской системы. По результатам анализа статистических данных сформулированы выводы об эффективности управления проблемными активами. Analysis of the current state, dynamics and structure of the problem assets in the banking system of Ukraine was presented. The volume of reserves of Ukrainian banks for the period 2006-2013 to reimburse possible losses resulting from active bank operations were evaluated. Dynamics volume of problem assets has been shows and their impact on the financial performance of the banking system have been determined. According to the analysis of statistical data conclusions on the effectiveness of managing problem assets was formulated.