Тенденції фінансування оборотного капіталу в економіці регіонів України - Паранчук, С.В.; Чубка, О.М. (Регіональна економіка, 2013)
Удосконалено формулювання терміна «фінансування оборотного капіталу». Наведено статистичну інформацію щодо оборотних активів в економіці України та у Львівському регіоні у 2012 р., а також проведено порівняльну характеристику результатів. Запропоновано класифікацію видів економічної діяльності залежно від структури оборотних активів. Проаналізовано структуру оборотних активів у розрізі окремих елементів (запасів товарно-матеріальних цінностей, дебіторської заборгованості, поточних фінансових інвестицій, грошових коштів) за видами економічної діяльності. Визначено основні причини нераціональної структури оборотного капіталу. Усовершенствована формулировка термина «финансирование оборотного капитала». Приведена статистическая информация по оборотных активах в экономике Украины и в Львовском регионе в 2012 г. и проведена сравнительная характеристика результатов. Предложена классификация видов экономической деятельности в зависимости от структуры оборотных активов. Проанализирована структура оборотных активов в разрезе отдельных элементов (запасов товарно-материальных ценностей, дебиторской задолженности, денежных средств, текущих финансовых инвестиций) по видам экономической деятельности. Определены основные причины нерациональной структуры оборотного капитала. Formulation of the term «working capital financing» is improved. Statistical information on the current assets in the economy of Ukraine and Lviv region in 2012 is specified and the comparative classification of the results is held. The classification of economic activities depending on the structure of current assets is offered. The structure of current assets in individual elements (stocks of inventory, accounts receivable, funds, current financial investments) of economic activity is analyzed. The main cause of irrational structure of working capital is identified.