Наукові аспекти удосконалення організаційно-економічного механізму регулювання сфери надання рекреаційно-туристичних послуг - Стеченко, Д.М.; Безуглий, І.В. (Регіональна економіка, 2013)
Сформульовано визначення організаційно-економічного механізму регулювання сфери надання рекреаційно-туристичних послуг. Визначено практичні завдання його реалізації. Обґрунтована доцільність впровадження нормативів забезпеченості територій об’єктами рекреаційно-туристичної інфраструктури. Визначено основні напрями розробки містобудівних нормативів для потреб рекреаційно-туристичної сфери. Розкрито основні функції організаційно-економічного механізму регулювання сфери надання рекреаційно-туристичних послуг та методи їх реалізації. Сформулировано определение организационно-экономического механизма регулирования сферы предоставления рекреационно-туристических услуг. Определены практические задачи его реализации. Обоснована целесообразность внедрения нормативов обеспеченности территорий объектами рекреационно-туристической инфраструктуры. Определены основные направления разработки градостроительных нормативов для нужд рекреационно-туристической сферы. Раскрыты основные функции организационно-экономического механизма регулирования сферы предоставления рекреационно-туристических услуг и методы их реализации. The definition of organizational-economic mechanism of regulation sector of the provision of recreation and tourism services is formulated. Practical problems of its implementation are determined. Expediency implementation of security standards of territory by objects of recreation and tourism infrastructure is grounded. The main directions of the development of urban standards for the needs of recreation and tourism sector are defined. The basic functions of organizational-economic mechanism of regulation of the provision of recreation and tourism services and methods to implement them are disclosed.