Статистика использования интернет-технологий в библиотеках Украины - Соловяненко, Д.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
Определено состояние внедрения двух наиболее популярных Интернет-технологий (электронной почты и "всемирной паутины") в практику работы отечественных библиотек, даны статистические показатели внедрения этих технологий в библиотеках разных систем и ведомств, исследовано региональное распределение библиотечной интернетизации в Украине, даны показатели обеспеченности библиотечным Интернет-сервисом пользователей из различных регионов Украины, прослежено специфику внедрения технологии электронной почты и веб-технологии, в том числе с учётом ведомственной принадлежности библиотек, на основании полученного массива статистических данных, сделано выводы относительно состояния библиотечно-библиографического обслуживания украинских пользователей Интернет. Визначено стан впровадження двох найпопулярніших Інтернет-технологій (електронної пошти та "всесвітнього павутиння") у практику роботи вітчизняних бібліотек, подано статистичні показники впровадження цих технологій у бібліотеках різних систем і відомств, досліджено регіональний розподіл бібліотечної інтернетизації в Україні, подано показники забезпеченості бібліотечним Інтернет-сервісом користувачів різних регіонів України, прослідковано специфіку впровадження технології електронної пошти та веб-технології, в тому числі з урахуванням відомчої належності бібліотек, на основі отриманого масиву статистичних даних, зроблено висновки щодо стану бібліотечно-бібліографічного обслуговування українських користувачів Інтернет. Condition of the introduction in a libraries practice two most popular Internet-technologies (e-mail & "World Wide Web") was certain, statistical indicators of the introduction those technologies in various library systems were given, regional distribution of the Ukrainian library internetization was explored, regional indicators of the library Internet-service supply were given, specifics of introduction e-mail & www-technologies, including department dependence, was observed, then conclusion about library-bibliographic service of the Ukrainian Internet users was made.