Творчість випереджає час (до 90-річчя члена-кореспондента НАН України І.М. Трахтенберга) - Кундієв, Ю.І. (Вісник НАН України, 2013)
11 листопада цього року виповнюється 90 років з дня народження видатного українського вченого-гігієніста, члена-кореспондента Національної академії наук України, академіка Національної академії
медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України
та багатьох академічних премій Ісаака Михайловича Трахтенберга. Про внесок ученого у розвиток вітчизняної медичної науки, про особисті риси і життєві дороговкази ювіляра йдеться у пропонованій статті.