Девять десятилетий государственного последипломного медицинского образования в Харькове - Хвисюк, А.Н.; Марченко, В.Г.; Бильченко, А.В.; Кривобок, В.И.; Карпенко, В.Г.; Рогожин, Б.А. (Международный медицинский журнал, 2013)
Представлен анализ исторических фактов, послуживших созданию, становлению и последующим реорганизациям и развитию института усовершенствования врачей по широкому спектру направлений: от инфекционных заболеваний и проблем санитарии, хирургической патологии и вопросов внутренних болезней до организации работы медицинских учреждений в условиях экономического развития страны. Отмечены передовые достижения педагогической науки и внедрение интенсивных методик и технических средств обучения, плодотворное сотрудничество с ведущими медицинскими вузами Украины, стран ближнего и дальнего зарубежья. Подано аналіз історичних фактів, що призвели до створення, становлення і подальших реорганізацій та розвитку інституту удосконалення лікарів за широким спектром напрямів: від інфекційних захворювань і проблем санітарії, хірургічної патології та питань внутрішніх хвороб до організації роботи медичних установ в умовах економічного розвитку країни. Відзначено передові досягнення педагогічної науки та впровадження інтенсивних методик і технічних засобів навчання, плідне співробітництво з провідними медичними вузами України, країн ближнього і дальнього зарубіжжя. Historical facts, which served the creation, establishment and subsequent reorganization and development of Postgraduate Medical Institute in a wide range of areas, from infectious diseases and health concerns, surgical pathology and internal medicine questions to organization of medical institutions in the conditions of economic development of the country are analyzed. Marked achievements of education science and teaching methods and introduction of intensive techniques and training facilities, fruitful cooperation with leading medical universities in Ukraine, CIS and oversees countries are described.