Совершенствование предварительной ишемической подготовки тканей к пластике сложносоставными лоскутами на конечностях - Пасичный, Д.А. (Международный медицинский журнал, 2014)
Усовершенствована тренировка лоскутов на постоянной и временной питающих ножках при пластиках на конечностях путем комплексного использования методов переменной ишемии удаленных от места пластики тканей, непосредственной ишемии тканей лоскута и реципиентных тканей, delay. Предложен прогностический тест жизнеспособности кожного лоскута при пластике на постоянной и временной питающих ножках, основанный на оценке интенсивности постишемической гиперемии кожи лоскута и кровотока с помощью симптома заполнения капиллярного ложа («белого пятна»). Удосконалено тренування клаптів на постійній та тимчасовій живлячих ніжках при пластиках на кінцівках шляхом комплексного застосування методів змінної ішемії віддалених від місця пластики тканин, безпосередньої ішемії тканин клаптя та реципієнтних тканин, delay. Запропоновано прогностичний тест життєздатності шкірного клаптя під час пластики на постійній та тимчасовій живлячих ніжках, що ґрунтується на оцінюванні інтенсивності постішемічної гіперемії шкіри клаптя та кровообігу шляхом застосування симптому заповнення капілярного ложа («білої плями»). Training of flaps on permanent and temporary pedicles at plastic surgery on the extremities was improved by means of complex use of methods temporary ischemia in distant tissues, immediate ischemia of flap tissue and recipient tissues. Prognostic test of viability of the skin flap at plastic on a permanent and temporary pedicles based on assessment of the intensity of post−ischemic hyperemia of the skin flap and blood flow with the capillary bed filling symptom (white spots) was suggested.