Вплив різних швидкостей охолодження на життєздатність та клітинний склад суспензії клітин надниркових залоз при кріоконсервуванні - Дудецька, Г.В.; Божок, Г.А.; Зубов, П.М.; Гуріна, Т.М.; Бондаренко, Т.П. (Проблемы криобиологии, 2012)
За допомогою методів флуоресцентної мікроскопії, проточної цитофлуориметрії та гістохімічного забарвлення вивчено суспензію клітин надниркових залоз дорослих щурів до та після кріоконсервування. Показано, що швидкості охолодження чинять селективну дію на життєздатність клітин наднирників. Низькі швидкості охолодження дозволяють зберегти найбільшу кількість ядровмісних клітин у суспензії після заморожування-відігріву. С помощью методов флуоресцентной микроскопии, проточной цитофлуориметрии и гистохимического окрашивания была изучена суспензия клеток надпочечников взрослых крыс до и после криоконсервирования. Показано, что скорости охлаждения оказывают селективное действие на жизнеспособность клеток надпочечников. Низкие скорости охлаждения позволяют сохранить наибольшее количество ядросодержащих клеток в суспензии после замораживания-отогрева. Adrenal cell suspension of adult rats was assessed prior to and after cryopreservation using fluorescence microscopy, flow cytometry and histochemical staining. It was found that cooling rates render a selective effect on viability of the adrenal cells. The low cooling rates allow to preserve the highest number of nucleated cells in the post-thaw suspension.