Активно-пасивні методи дистанційного зондування хмар та опадів для систем формування штучних опадів (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 2 жовтня 2013 року) - Лінкова, А.М. (Вісник НАН України, 2013)
Наведено результати досліджень за методом двочастотного зондування рідких опадів для контролю
ефективності активного впливу на хмари, а також за активно-пасивним методом вимірювання висотного профілю водності хмар. Проведено чисельне моделювання. За результатами здійснених експериментальних досліджень підтверджено ефективність запропонованих методів. В сообщении приведены результаты исследований
метода двухчастотного зондирования дождей для
контроля эффективности активного воздействия на
облака, а также активно-пассивного метода измерения высотного профиля водности облаков. Проведенные численное моделирование и экспериментальные исследования подтвердили эффективность предложенных методов. The report presents the study results of the double frequency
method of remote sensing of rains for efficiency
control of active influence on clouds as well as active-passive
method for measurement of water content profile of
clouds. Performed numerical simulation and experimental
study confirmed efficiency of proposed methods.