Неісторичні паралелі - Локтєв, В.М. (Вісник НАН України, 2013)
Кілька останніх місяців ми є свідками, не побоюся назвати, драматичних «боїв без правил» у Росії, де
протистоять науковці РАН і представники, причому найвищі, влади. У протиборстві, в якому останні по
суті перемогли «нокаутом», а перші почали підраховувати втрати, насправді програла наука. В Україні,
навпаки, все поки що залишається по-старому, і на тлі нещодавнього ювілею НАН України можна спробувати проаналізувати, про що свідчить історія і чи дійсно нові російські реалії є такими вже новими.