Взірець гуманізму і високої моралі (Спільна ювілейна сесія Загальних зборів президій НАН України і НАМН України, присвячена 100-річчю від дня народження академіка М.М. Амосова) (Вісник НАН України, 2014)
6 грудня 2013 р. у приміщенні Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації відбулася Спільна ювілейна сесія Загальних зборів президій Національної академії наук України та Національної академії медичних
наук України, присвячена 100-річчю від дня народження академіка Миколи
Михайловича Амосова. В урочистостях взяли участь вищі посадові особи
держави, керівництво обох національних академій, провідні вчені, медики,
лікарі, колишні пацієнти видатного хірурга, іноземні гості, представники
широкої громадськості та засобів масової інформації.