Заслужене визнання видатного внеску в науку (про присудження почесного звання доктора honoris causa проф. Володимиру Мусійовичу Гуньку) - Туров, В.В.; Лебода, Р. (Вісник НАН України, 2014)
25 вересня 2013 р. на засіданні Сенату Університету Марії Кюрі-Скло довської (Люблін, Польща) було прийнято постанову про присудження завідувачу відділу аморфних і структурно впорядкованих оксидів Інституту
хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України професору Володимиру Мусійовичу Гуньку титулу доктора honoris causa цього Університету за видатний внесок у розвиток фізичної хімії, зокрема, за дослідження, пов’язані з
синтезом та вивченням властивостей наноматеріалів, нанокомпозитів і
біоматеріалів із використанням сучасних експериментальних і теоретичних методів, а також за багаторічну плідну співпрацю з провідними науковими центрами Польщі. Урочиста церемонія вручення В.М. Гуньку грамоти доктора honoris causa відбулася в Університеті Марії Кюрі-Склодовської
27 листопада 2013 р.