Современная библиография в контексте постмодернизма и синергетики - Фокеев, В.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2007)
Библиография рассматривается как самоорганизующаяся система, доказывается целесообразность использования синергетики в качестве научного средства для изучения библиографических феноменов, концепций с целью установления их целостности, непротиворечивости, методологической корректности и достаточности для объяснения библиографической реальности. Бібліографія розглядається як система, що самоорганізується. Доводиться доцільність використовування синергетики як науковий засіб для вивчення бібліографічних феноменів, концепцій з метою встановлення їх цілісності, несуперечності, методологічної коректності та достатності для пояснення бібіографічної реальності. Bibliography is examined as a self-organized system. It proves the expedience use of synergy as a scientific mean for the bibliographic phenomena studying, conceptions with the purpose of establishment of their integrity, consistency, methodological correctness and sufficiency for explanation of bibliographic reality.