Книжна культура Київської Русі та Бібліотека Ярослава Мудрого в контексті наукових поглядів Михайла Грушевського (на матеріалах фондів Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського) - Солонська, Н.Г. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2007)
Рассматривается возможность создания модели теоретической реконструкции Библиотеки Ярослава Мудрого, исследуется вклад украинских учёных в решение поставленной проблемы. Розглядається можливість створення моделі теоретичної реконструкції Бібліотеки Ярослава Мудрого, досліджується внесок українських учених в розв'язання відзначеної проблеми. Possibility of creation of model of theoretical reconstruction of library of Yaroslava Mudrogo is examined, the deposit of the Ukrainian scientists in the decision of the noted problem is explored.