Термінологічне забезпечення каталогізації електронних ресурсів:електронні дані та програми - Антоненко, І.П.; Баркова, О.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2007)
В статье акцентировано внимание на проблемах украинской терминологии в библиотечно-информационной сфере. Представлены те результаты исследований терминологических аспектов каталогизации электронных ресурсов как новых объектов библиотечно-информационных технологий, которые относятся к типологии специфического обозначения объекта каталогизации. У статті акцентовано увагу на проблемах української термінології у бібліотечно-інформаційної галузі. Подані ті результати досліджень термінологічних аспектів каталогізації електронних ресурсів як нових об'єктів бібліотечно-інформаційних технологій, які стосуються типології специфічного позначення об'єкта каталогізації. The electronic resources are new objects of categorization and so it is necessary to create methodical and terminological support appropriate to them. The article is concentrated on the problems of Ukrainian terminology in library and information branch. The authors' results of the terminological research in electronic resources cataloging that are pertained to the types of resource designation are showed in the article.