Кріозахисна ефективність середовищ на основі оксиетильних похідних поліолів при заморожуванні еритроцитів людини - Компанієць, А.М.; Ніколенко, О.В.; Чеканова, В.В.; Єсіпова, Ю.С. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
Досліджували схоронність еритроцитів людини при заморожуванні в залежності від складу кріозахисного середовища. Встановлено, що кріозахисні середовища на основі оксиетильних похідних гліцерину і метилцелозольву, які містять сахарозу і маніт, підвищують схоронність еритроцитів після кріоконсервування. Исследовали сохранность эритроцитов человека при замораживании в зависимости от состава криозащитной среды. Установлено, что криозащитные среды на основе оксиэтильных производных глицерина и метилцеллозольва, содержащие сахарозу и маннит, повышают сохранность эритроцитов после криоконсервирования. The survival of human erythrocytes during freezing depending on cryoprotective medium composition has been investigated. It has been established that cryoprotective media based on glycerol and methyl cellosolve oxyethyl derivatives, containing sucrose and mannite, increase the survival of erythrocytes after cryopreservation.