Модификация белков мембрано-цитоскелетного комплекса при криоконсервировании эритроцитов человека в присутствии ПЭО-1500 - Землянских, Н.Г.; Зубов, П.М.; Бабийчук, Л.А. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
Изучали модификации белкового состава МЦК эритроцитов, экспонированных в растворах ПЭГ-1500 и криоконсервированных под защитой данного соединения, в средах с различной ионной силой и варьирующим содержанием двухвалентных катионов. Установлены особенности белкового спектра МЦК эритроцитов, обусловленные ПЭГ-1500 и низкой температурой. Вивчали модифікації білкового складу МЦК еритроцитів, експонованих у розчинах ПЕГ-1500 та кріоконсервованих під захистом цього сполучення, у середовищах з різною іонною силою та варіюючим вмістом двовалентних катіонів. Встановлено особливості білкового спектра МЦК еритроцитів, які обумовлені ПЕГ-1500 та низькою температурою. In the work there were investigated the modifications of protein content of membrane-cytoskeleton complex in erythrocytes exposed to PEG-1500 solution and cryopreserved under its protection in the media with different ionic strength and varying concentrations of bivalent ions. Peculiarities of erythrocyte protein spectra in membrane-cytoskeleton complex caused by PEG-1500 and low temperature were established.