Действие фетальных тканей на метаболизм липидов при гипотиреозе в эксперименте - Чуйкова, В.И. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
Исследовано влияние введения фрагмента фетальной щитовидной железы человека, аллогенной плаценты и их комбинированного введения на метаболизм липидов при экспериментальном гипотиреозе. Полученные данные позволяют сделать вывод об эффективности применения продуктов эмбриофетоплацентарного комплекса для нормализации липидного спектра при гипофункции щитовидной железы.
* Досліджували вплив введення фрагмента фетальної щитовидної залози людини, алогенної плаценти та їх комбінованого введення на метаболізм ліпідів при експериментальному гіпотиреозі. Отримані дані дозволяють зробити висновок щодо ефективності використання продуктів ембріофетоплацентарного комплексу для нормалізації ліпідного спектра при гіпофункції щитовидної залози. The effect of introduction of human fetal thyroid gland fragment, allogenic placenta and combined introduction of human xenogenic fetal thyroid gland and allogenic placenta on lipid metabolism under experimental hypothyrosis has been investigated. The data obtained enable to conclude about the application efficiency of embryofetoplacental complex products for lipid spectrum normalisation under thyroid gland hypofunctions.