Застосування мезенхімальних стромальних клітин для відновлення хрящової тканини - Волкова, Н.О.; Гончарук, О.І.; Засаднюк, І.А.; Філіппова, М.С.; Грищенко, В.І. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
В роботі дана оцінка можливості застосування мезенхімальних стромальних клітин кісткового мозку для відновлення хрящової тканини. Розглянуті дві моделі ушкодження хряща з різною локалізацією, а саме дефект суглобового хряща та дегенеративне ураження міжхребцевих дисків. Показано, що застосування клітинної терапії в експерименті призводить до відновлення пошкодженої тканини. В работе дана оценка возможности применения мезенхимальных стромальных клеток костного мозга для востановления хрящевой ткани. Рассмотрены две модели повреждения хряща с разной локализацией, а именно дефект суставного хряща и дегенеративное повреждение межпозвонковых дисков. Показано, что применение клеточной терапии в эксперименте приводит к восстановлению поврежденной ткани. In this work possible marrow mesenchymal stromal cell application was estimeted for cartilage tissue renewal. Two models of cartilage injury with different localization were considered, they were namely the defect of articular cartilage and degenerative intervertebral damage. It was shown that cell therapy application in an experiment led to damaged tissue renewal.