Наукова бібліотека Кримського філіалу Інституту археології НАНУ як об’єкт наукового туризму - Старовойтова, О.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2007)
Научная библиотека Крымского филиала Института археологии Национальной Академии наук Украины (КФ ИА НАНУ) является уникальным памятником культурного наследия Украины и Крыма. Главной целью исследования стало изучение потенциала Научной библиотеки КФ ИА НАНУ как экскурсионно-научного объекта, который можно использовать в обоих направлениях без ущерба для развития каждого из них. Наукова бібліотека Кримського філіалу Інституту археології Національної Академії наук України (КФ ІА НАНУ) є унікальною пам'яткою культурної спадщини України і Криму. Основною метою дослідження є вивчення екскурсійно-наукового потенціалу Наукової бібліотеки КФ ІА НАНУ, який можна використовувати в обох проявах без завад для розвитку кожного з них. В статті розглядається склад фондів бібліотеки КФ ІА НАНУ, доцільність їх використання як об'єктів наукового туризму та заходи, що здійснюються для розвитку цього напрямку роботи. Research Library of Crimean Branch Institute of Archaeology NAS of Ukraine (CB IA NASU) is unique object of the cultural heritage of Crimea and Ukraine. Main subject of the investigation is the study of Research Library's of CB IA NASU excursion-scientific potential, which can be used in both fields of using without any harm. Article examines content of the Research Library of CB IA NASU, expediently of their using as an object of scientifical tourism and the actions that actually going on to the development of that direction of work.