Що спільного між чорною дірою і прогнозом погоди? (Вісник НАН України, 2014)
Відомий британський фізик-теоретик Стівен Хокінг, один із засновників
сучасної теорії чорних дір, опублікував препринт своєї статті, в якій пропонує переглянути одне з основних положень цієї теорії, а саме: замінити
горизонт подій чорної діри, через який ані матерія, ані енергія не можуть
повернутися назовні, на так званий уявний горизонт (apparent horizon),
здатний затримувати матерію та енергію лише на деякий час.