Міжнародне співробітництво у галузі охорони довкілля. Історичний аспект - Алєксєєнко, І.Р. (Вісник НАН України, 2014)
У статті в історичному аспекті наведено дані про розвиток міжнародного
співробітництва у галузі охорони довкілля. Розглянуто роль Організації
Об’єднаних Націй у цьому процесі, історію створення концепції сталого
(збалансованого) розвитку. Подано зміст головних документів конференцій і самітів ООН з охорони довкілля і розвитку в Ріо-де-Жанейро 1992 р., Йоганнесбурзі 2002 р., Ріо-де-Жанейро 2012 р. Розглянуто організаційні
засади і стан виконання Кіотського протоколу. В статье в историческом аспекте приведены данные о развитии международного сотрудничества в области охраны окружающей среды. Рассмотрена роль Организации Объединенных Наций в этом процессе, история создания
концепции устойчивого (сбалансированного) развития. Подано содержание главных документов конференций и
саммитов ООН по окружающей среде и развитию в Рио-де-Жанейро 1992 г., Йоханнесбурге 2002 г., Рио-де-Жанейро 2012 г. Рассмотрены организационные основы и состояние выполнения Киотского протокола. The historical aspect of the development of the international cooperation in the protection of environment is presented.
The role of United Nations Organization (UNO) is described in this process and history of creation of the conception of
sustainable development is examined. Contents of main documents of conferences and summit of UNO from the protection
of environment and development in Rio de Janeiro of 1992, Johannesburg of 2002, Rio de Janeiro of 2012 are given.
The principles of organization and state of implementation of the decisions of Kyoto protocol are examined.