Использование клеточных технологий в системах обработки и распознавания изображений - Белан, С.Н. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Показано применение клеточных технологий для решения различных задач обработки и распознавания
изображений, инвариантных к ориентации, масштабу и динамическим изменениям в реальном времени.
На основе введенного понятия геометрического типа решаются задачи выделения информационных
элементов при распознавании изображений фигур, обработке лазерных трасс и идентификации личности
по рукописному тексту. Наведено використання клітинних технологій для розв’язання різноманітних задач обробки та
розпізнавання зображень, інваріантних до орієнтації, масштабу і динамічних змін в реальному часі.
На основі наведеного поняття геометричного типу розв’язуються задачі виділення інформаційних
елементів при розпізнаванні зображень фігур, обробці лазерних трас і ідентифікації особистості за
рукописним текстом.