Про науковий шлях Олександра Миколайовича Гузя: факти і віхи життя (з нагоди присудження Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України) - Рущицький, Я.Я. (Вісник НАН України, 2014)
Постановою Президії НАН України від 16 січня 2014 року за результатами
конкурсу 2013 року академіку НАН України Олександру Миколайовичу
Гузю присуджено Золоту медаль імені В.І. Вернадського Національної академії наук України. Про життя і наукову творчість цього видатного вченого в галузі механіки деформівних тіл і механіки суцільних середовищ
ідеться у цій статті. Постановлением Президиума НАН Украины от 16 января 2014 г. по результатам конкурса 2013 года академику
НАН Украины Александру Николаевичу Гузю присуждена Золотая медаль имени В.И. Вернадского Национальной академии наук Украины. О жизни и научном творчестве этого выдающегося ученого в области механики деформируемых тел и механики сплошных сред рассказывается в этой статье. By the decree of the Presidium of the National Academy of Sciences of Ukraine of January 16, 2014, basing on the results
of the competition in 2013, Academician of NAS of Ukraine Alexander Nikolayevich Guz is awarded the Vernadsky Gold
Medal of the National Academy of Sciences of Ukraine. This article deals with the life and scientific work of this outstanding
scientist in the field of solid mechanics and continuum mechanics.