Розробка методики діагностики стану рослин - Артеменко, Д.М.; Колесник, Ю.С.; Федак, В.С. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2013)
Розглянуто перелік операцій та їх послідовність для реалізації диференційного методу діагностики, вибору діагностичних і допоміжних ознак стану контрольних і дослідних рослин, умов і режимів вимірювань, визначення стану і встановлення діагнозу. Рассмотрен перечень операций и их последовательность для реализации дифференциального метода диагностики и вспомогательных признаков состояния контрольных и опытных растений, условий и режимов измерений, определения состояния и установления диагноза. The list of operations and their sequence for realisation of a differential method of diagnostics and auxiliary signs of a state of control and skilled plants, conditions and modes of measurements, definitions of a state and a diagnosis establishment is considered.