Методика виділення чернігівських літописних фрагментів ХІІ ст. у Київському літописі - Чугаєва, І.К. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядаються критерії виокремлення
чернігівських літописних фрагментів ХІІ
ст. у Київському
літописі на основі аналізу літописної інформації про Чернігово-
Сіверщину. Пропонується методика виділення чернігівських
фрагментів не лише за допомогою змісту тексту літопису та
текстології, а й контент-аналізу. В статье рассматриваются критерии выделения
черниговских летописных фрагметов ХІІ
в. в Киевской летописи
на основе анализа летописной информации о Чернигово-
Северщине. Предлагается методика выделения черниговских
фрагментов не только с помощью содержания текста и
текстологии, а и контент-анализа. The criterions of detachment the Chernihiv annalistic fragments
of the XII
th
century in the Kyiv Chronicle on basis of the annalistic
information about Chernihiv region analysis are examined in the
article. The methods of detachment the Chernihiv fragments by
means of not merely text content and textual study, but also content
analysis are introduced.