Методологія дослідження і регулювання інвестиційних процесів в регіональних сегментах товарних ринків - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2013)
Запропоновано сучасну методологію регулювання інвестиційних процесів в національній економіці шляхом формування політики стимулювання відтворювальних процесів в регіональних сегментах товарних ринків. Розглянуто теоретичні аспекти можливості і перспективності дослідження регіональних сегментів товарних ринків, запропоновано методичний підхід до оцінки ефективності інвестицій в товарних ринках регіону. Головна увага в дослідженні приділяється стратегічно значущим товарним ринкам, практична реалізація пропонованої методології передбачається за допомогою методики оцінки ефективності відтворювальних процесів в ринках регіону та за допомогою заходів регуляторної політики. A modern methodology of investment processes regulation in national economy with the help of policies of reproductive processes in regional segments of the commodity markets stimulation is developed. The theoretical aspects of research opportunities and prospects of regional segments of commodity markets regulation, including methodical approach to evaluating of the effectiveness of investments in commodity markets in the region, are proposed. The main attention is paid to the study of strategically significant commodity markets, the practical implementation of the proposed methodology is provided by methods of evaluation of the reproductive processes in the markets of the region and by the measures of regulatory policy.