Про спорудження ядерної підкритичної установки «Джерело нейтронів» (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 2 липня 2014 р.) - Карнаухов, І.М. (Вісник НАН України, 2014)
Розглянуто стан проекту спорудження ядерної підкритичної установки
«Джерело нейтронів». Передбачається, що реалізація проекту та введення в експлуатацію зазначеної установки закладе основи для побудови в Україні безпечної, екологічно чистої ядерної енергетики майбутнього і
сприятиме розвитку науково-технічного потенціалу держави. Рассмотрено состояние проекта сооружения ядерной подкритической установки «Источник нейтронов». Предполагается, что успешная реализация проекта указанной установки заложит основы для строительства в Украине безопасной, экологически чистой ядерной энергетики будущего и поспособствует развитию научно-технического потенциала страны. The state of the construction project of the Subcritical Nuclear Facility «Neutron Source» is presented. It is assumed
that the successful implementation of the project will be the basis for the construction of safe and ecologically clean nuclear
energy in Ukraine and contribute to the future development of scientific and technical potential of the country.