Чорна металургія і національна безпека України - Большаков, В.І.; Тубольцев, Л.Г. (Вісник НАН України, 2014)
Розглянуто сучасний стан гірничо-металургійного комплексу України з
урахуванням тенденцій розвитку світової металургії та умов забезпечення національної безпеки України. Зроблено оцінку проблем і перспектив, пов'язаних з розвитком вітчизняної металургії. Показано напрями та
сформовано пропозиції щодо посилення державного впливу на розвиток металургії України. Рассмотрено современное состояние горно-металлургического комплекса Украины с учетом тенденций развития
мировой металлургии и проблем национальной безопасности Украины. Выполнена оценка проблем и перспектив, связанных с развитием отечественной металлургии. Показаны направления и сформированы предложения
по усилению государственного влияния на развитие металлургии Украины. The current state of the mining and metallurgical complex of Ukraine is considered, taking into account trends in the
global steel industry and problems of national security of Ukraine. The evaluation of the problems and opportunities associated
with the development of domestic industry is provided. Formed proposals to strengthen government influence
on the development of metallurgy in Ukraine.