До Дня слов’янської писемності і культури (міжнародні наукові конференції «Слов’янський світ у культурному просторі XXI століття» і «Тарас Григорович Шевченко в слов’янському світі») - Солонська, Н.Г.; Філіпович, М.А. (Вісник НАН України, 2014)
20 травня 2014 р. у приміщенні Національної бібліотеки України імені
В.І. Вернадського відбулися дві міжнародні наукові конференції, присвячені
Дню слов’янської писемності і культури, — «Слов’янський світ у культурному просторі XXI століття» і «Тарас Григорович Шевченко в слов’янському світі». Організатори заходів: НАН України, Український комітет славістів, Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського
НАН України, Інститут літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України, Інститут української мови НАН України, Інститут мовознавства імені О.О. Потебні НАН України, Український мовно-інформаційний фонд НАН
України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка. 20 мая 2014 г. в Национальной библиотеке Украины им. В.И. Вернадского состоялись две международные научные конференции, посвященные Дню славянской письменности и культуры, — «Славянский мир в культурном
пространстве XXI века» и «Тарас Григорьевич Шевченко в славянском мире». Организаторы мероприятий: НАН
Украины, Украинский комитет славистов, Национальная библиотека Украины им. В.И. Вернадского, Институт
искусствоведения, фольклористики и этнологии им. М.Ф. Рыльского НАН Украины, Институт литературы
им. Т.Г. Шевченко НАН Украины, Институт украинского языка НАН Украины, Институт языкознания
им. А.А. Потебни НАН Украины, Украинский языково-информационный фонд НАН Украины, Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко. On May 20, 2014 two international conferences dedicated to the Day of Slavic Literature and Culture – “Slavic World
in the Cultural Space of the XXI Century” and “Taras Shevchenko in the Slavic World” – were held in Vernadsky National
Library of Ukraine. The events were organized by the National Academy of Sciences of Ukraine; Ukrainian Committee
of Slavic Studies; Vernadsky National Library of Ukraine; Rylskyi Institute of Art, Folklore Studies and Ethnology
of National Academy of Sciences of Ukraine; Shevchenko Institute of Literature of National Academy of Sciences of
Ukraine; Institute of Ukrainian Language of National Academy of Sciences of Ukraine; Potebnia Institute of Linguistics
of National Academy of Sciences of Ukraine; Ukrainian Linguistics and Informational Fund of National Academy of Sciences
of Ukraine; Taras Shevchenko National University of Kyiv.