Сімейний раковий синдром: вирок чи засторога? - Поліщук, Л. (Вісник НАН України, 2003)
Аналізуються передумови профілактики і ранньої діагностики раку. Злоякісна пухлина
розглядається як складне і багатоетапне накопичення мутацій у клітинах. Простежуються
закономірності розвитку цього процесу залежно від кількості онкологічних хворих серед
родичів (у родоводі). The pre-conditions of preventive measures and early diagnostics of cancer are analysed.
Malignant tumour is considered to be a complicated and multistage accumulation of mutations in
the cells.Regularity of this process development is surveyed depending on the number of the
cancer patients in the family.