Кілька принципових питань - Амосов, М. (Вісник НАН України, 2003)
Минуло трохи більше півроку відтоді, як наш журнал опублікував статтю М.М.
Амосова про підсумки чергового етапу його експерименту «з подолання старіння»
(2002. — № 5). Сьогодні ми вже знаємо, що той етап був останнім. Наступні події
Микола Михайлович уже дуже обережно називав експериментом. Але і їх він описав у
своїх нотатках, датованих кінцем листопада 2002 р.
13 грудня М.М. Амосова не стало. До останніх днів, підозрюючи, що вони останні, він
продовжував шукати відповіді на запитання, які ставить перед людиною життя і
які людина ставить собі сама. І сьогодні ми маємо можливість прочитати те, що він
поспішав сказати за два тижні до смерті.