До 75-річчя Анни Станіславівни Русяєвої - Буйських, С.Б. (Археологія, 2012)
Цієї зими, 1 лютого 2012 р., виповнилося 75 років від дня народження Анни Станіславівни Русяєвої — визначного вітчизняного антикознавця, відомого вченого-археолога з більш як півстолітнім стажем, провідної дослідниці античних старожитностей Північного Причорномор’я, доктора історичних наук, професора, члена Міжнародної асоціації грецької та латинської епіграфіки, лауреата Всеукраїнської премії ім. М.І. Костомарова (1995), лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (2002), автора більше ніж 250 наукових праць (зокрема 18 книжок) і учасника таких відомих фундаментальних видань, як «Археология Украинской ССР» (1986), «Давня історія України» (1998), «Історія української культури» (2001).