Військовий обладунок і спорядження вершника Х—ХІV ст. на території між Верхнім Сіретом і Середнім Дністром - Возний, І.П.; Федорук, А.В. (Археологія, 2012)
Військова справа місцевого населення розвивалася в руслі загальної еволюції воєнного мистецтва Східної Європи, хоча їй притаманна і певна локальна своєрідність. Представлены и упорядочены находки доспехов и предметов снаряжения древнерусских всадников с поселений Северной Буковины и Северной Бессарабии. Presented and sequenced are the finds of armour and elements of Ancient Rus horsemen’s equipment from settlements in Northern Bukovyna and Northern Bessarabia.