Слов’янські глинобитні печі поселення Обухів 2 останньої чверті І тис. (техніко-технологічні особливості побудови та експлуатації) - Петраускас, О.В.; Коваль, О.А. (Археологія, 2012)
Наведено результати дослідження глинобитних печей на ранньослов’янському поселенні Обухів 2 у 2007—2009 рр. Розглянуто місце печі в інтер’єрі житла, форма, її матеріал та особливості конструкції. Наведено дані експериментальної археології з моделювання глинобитної печі та її експлуатації. Проводиться спроба вирахувати умовний коефіцієнт «теплового оптимуму» для певних культурнохронологічних етапів. Поданы результаты исследований последних лет глинобитных печей на поселении Обухов 2. Памятник находится на северо-восточной окраине г. Обухов. Presented are the results of recent research of cob furnaces at Obukhiv 2 settlement. The site is situated at the north-eastern outskirts of Obukhiv city.