Сьогодення крізь призму філософії - Павловський, В. (Вісник НАН України, 2003)
Хоча ІІІ Філософський конгрес, який відбувся у вересні 2002 р. у Ростові-на-Дону, мав статус російського, його значення аж ніяк не обмежується масштабами однієї держави. Обсяг розглянутих на ньому проблем і кількість учасників з різних країн дають підстави говорити про його серйозне міжнародне значення. Звідси — й інтерес до цього форуму як до події, вартої фахового аналізу і з боку українських філософів.