Перспективи використання та утримання радіаційно уражених земель - Гродзинський, Д.; Дембновецький, О.; Левчук, О. (Вісник НАН України, 2003)
У статті проаналізовано стан уражених земель за 17 років після Чорнобильської
катастрофи, наведено вагомі результати досліджень науковців за цей період, визначено
дієві заходи щодо зменшення радіоактивного навантаження на такі землі та окреслено
перспективи їх раціонального використання й утримання залежно від ступеня
забрудненості і заселення. In the article the condition of the damaged lands during 17 years after Chernobyl disaster are
analysed. The importance research works of the famous scientists of this period are listed. New
action items how to minimise the radioactive load on such lands are developed. The authors
describe the perspectives of the efficient use and keeping of the lands depending on the pollution
and population level.