Рамкові програми Євросоюзу в контексті створення єдиного наукового європейського простору - Фірстов, С.; Левіна, Д.; Патрах, Т.; Чернишев, Л. (Вісник НАН України, 2003)
Аналіз тематики та організації виконання 6-ї Рамкової програми науково-технічного співробітництва в Євросоюзі дає змогу зробити висновок про доцільність створення єдиного національного наукового простору в Україні та національного центру передачі інновацій за аналогією з європейськими центрами (Innovation Relay Centeres). The analysis of themes and organisation of 6th Framework Programme of European Unionallows to take conclusion about expediency of creating of National Research Area in Ukraine and NationalInnovation Relay Center analogically European Innovation Relay Centeres.